Francezul Jean Todt a fost reales, vineri, la Paris, in functia de presedinte al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), pentru un al treilea si ultim mandat de patru ani, transmite AFP, conform Agerpres.

Jean TodtFoto: Twitter

Aflat la conducerea FIA din 2009, Jean Todt, 71 de ani, nu a avut un contracandidat, la fel cum s-a intamplat si in 2013.

In timpul primelor sale doua mandate, Todt a contribuit la relansarea Campionatului Mondial de anduranta (WEC), care sufera dupa retragerile marcilor Porsche si Audi, a sustinut crearea unui campionat de Formule E, rezervat monoposturilor suta la suta electrice, care cunoaste un succes in crestere.

Totodata, Jean Todt a validat in ianuarie 2017 achizitionarea drepturilor comerciale din Formula 1 de catre grupul american Liberty Media, care incearca sa dea un nou suflu disciplinei regina a sportului automobilistic.

Jean Todt si-a inceput cariera in raliuri, disciplina in care a fost vicecampion mondial in 1981 in calitate de copilot al lui Guy Frequelin. Apoi a avansat progresiv in conducerea echipelor de raliuri, de anduranta si de Formula 1, ajungand sa ocupe posturi de director sportiv la Peugeot-Talbot, apoi PSA Sport si Ferrari, unde a devenit director general.

In 2015, cel care isi imparte viata cu actrita malaeziana Michelle Yeoh a fost numit trimis special al ONU pentru securitatea rutiera, dupa ce a angajat puternic FIA in aceasta lupta.