Lewis Hamilton nu este deranjat ca numele sau apare in afacerea "Paradise Papers": "Nu ma simt deloc implicat in aceasta poveste de adormit copiii"
Numele pilotului echipei Mercedes este mentionat in afacerea "Paradise Papers". Hamilton ar fi cumparat un avion privat si o rulota de lux fara sa plateasca TVA, gratie unui sistem fraudulos. Achizitiile ar fi fost declarate intr-un paradis fiscal, Insula Man.
"Inteleg ca asta face putina valva", a recunoscut joi Hamilton intr-o conferinta de presa la Sao Paulo, unde va avea loc Marele Premiu al Braziliei, pe circuitul de la Interlagos.
"E o mica furtuna in jurul meu si circula nu putine povesti. Am incredere insa in consilierii mei profesionisti. Asadar, nu ma simt deloc implicat in aceasta poveste de adormit copiii, care cu siguranta nu ma va impiedica sa ma concentrez asupra a ce este esential, si anume cursa ce ma asteapta. De altfel, nu ma aflu aici decat pentru asta: sa alerg bine si daca se poate sa castig a doua oara acest Mare Premiu al Braziliei. Titlul mondial m-a umplut de energie pozitiva si nu voi rata prilejul s-o folosesc. In program mai sunt doua Mari Premii in care nu am de gand sa ma abat de la valorile mele de baza si de la ceea ce am de facut..."
Britanicul este suspectat ca a evitat plata unei facturi de 3,45 milioane de euro cand a cumparat avionul privat. Un comunicat al staff-ului lui Hamilton asigura ca pilotul a fost deja exonerat in mare parte de acuzatiile care i-au fost aduse.
Urmatorul Grand Prix din calendarul Formulei 1 va avea loc pe 12 noiembrie: Marele Premiu al Braziliei, la Sao Paulo. Ultima etapa va avea loc la 26 noiembrie, in Abu Dhabi.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Si una peste alta, pusi fata in fata cu posibilitatea perfect legala de a evita o plata de milioane catre stat, cati dintre noi am prefera sa pastram banii, si cati am prefera sa-i dam statului, mai ales avand in vedere cum este cheltuit in general ‘banul public’.
Si apoi este un fapt absolut cunoscut acela ca marile corporatii americane isi muta mereu profiturile in paradisuri fiscale pentru a evita plata taxelor, ceea ce este, reiterez, perfect legal:
https://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2017/10/24/which-u-s-companies-have-the-most-tax-havens-infographic/#4b6469065706
Asta a general si un efort al congresului de a scadea taxa corporata anul acesta, special pentru a convinge companiile sa isi tina profitul 'acasa'. De ce? Pentru ca altfel nu ii pot obliga(inca odata, ce fac multinationalele este legal):
http://www.foxbusiness.com/markets/2017/11/07/apple-s-controversial-use-offshore-tax-haven-isn-t-illegal.html
Asa este, nu sunt expert fiscal, sunt inginer, dar daca imi permiti, indraznesc sa te intreb: tu unde anume ai facut doctoratul in economie?