Pilotul britanic Lewis Hamilton, care si-a asigurat un nou titlu mondial in Formula 1, nu este deranjat ca numele sau apare in afacerea "Paradise Papers", el concentrandu-se pe Marele Premiu al Braziliei, ce va avea loc in weekend, scrie site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Numele pilotului echipei Mercedes este mentionat in afacerea "Paradise Papers". Hamilton ar fi cumparat un avion privat si o rulota de lux fara sa plateasca TVA, gratie unui sistem fraudulos. Achizitiile ar fi fost declarate intr-un paradis fiscal, Insula Man.

"Inteleg ca asta face putina valva", a recunoscut joi Hamilton intr-o conferinta de presa la Sao Paulo, unde va avea loc Marele Premiu al Braziliei, pe circuitul de la Interlagos.

"E o mica furtuna in jurul meu si circula nu putine povesti. Am incredere insa in consilierii mei profesionisti. Asadar, nu ma simt deloc implicat in aceasta poveste de adormit copiii, care cu siguranta nu ma va impiedica sa ma concentrez asupra a ce este esential, si anume cursa ce ma asteapta. De altfel, nu ma aflu aici decat pentru asta: sa alerg bine si daca se poate sa castig a doua oara acest Mare Premiu al Braziliei. Titlul mondial m-a umplut de energie pozitiva si nu voi rata prilejul s-o folosesc. In program mai sunt doua Mari Premii in care nu am de gand sa ma abat de la valorile mele de baza si de la ceea ce am de facut..."

Britanicul este suspectat ca a evitat plata unei facturi de 3,45 milioane de euro cand a cumparat avionul privat. Un comunicat al staff-ului lui Hamilton asigura ca pilotul a fost deja exonerat in mare parte de acuzatiile care i-au fost aduse.

Urmatorul Grand Prix din calendarul Formulei 1 va avea loc pe 12 noiembrie: Marele Premiu al Braziliei, la Sao Paulo. Ultima etapa va avea loc la 26 noiembrie, in Abu Dhabi.