Pilotul britanic Lewis Hamilton de le Mercedes a castigat, duminica, Marele Premiu al statului Singapre, a XVI-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull si de al doilea pilot Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pilotul britanic a pornit de pe locul 5 al grilei si a castigat al 60-lea Grand Prix din cariera, al saptelea in acest an si al treilea pe strazile din Singapore. El a beneficiat de un incident petrecut imediat dupa start, in urma caruia trei piloti rivali, aflati inaintea sa pe grila, au abandonat.

Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a plecat din pole position, urmat de olandezul Max Verstappen si de Ricciardo, ambii de la Red Red Bull, de Kimi Raikonen de la Ferrari, de Hamilton si de Bottas de la Mercedes.

Pe o pista plina de apa, Raikonnen a incercat dupa start sa-l atace pe parte stanga a pistei pe Verstappen, strans ca intr-un cleste, si din dreapta, de Vettel. Celei trei monoposturi au intrat in contact. Raikkonen si Verstappen au abandonat dupa s-au lovit de doua ori, ultima data ricosand in monopostul spaniolului Fernando Alonso de la McLaren-Honda.

Vettel si Alonso au mai continuat cursa pentru scurt timp. Germanul a pierdut controlul monopostului tot in turul I si a lovit bariera de protectie de pe marginea pistei, iar Alonso s-a retras in turul 9, din cauza avariilor suferite la masina.

In urma acestor incidente, Safety Car-ul a intrat pe pista in turul I, apoi in turul 11, dupa un accident suferit de rusul Danil Kviat de la Toro Rosso si in turul 38, dupa ce si suedezul Markus Ericsson de la Sauber a lovit marginea circuitului. Pista s-a uscat pe parcursul cursei, iar piloti au terminat cu pneuri de uscat.

Pe locul 4 s-a clasat spaniolul Carlos Sainz jr. de la Torro Rosso, al cincilea a trecut linia de sosire mexicanul Serio Perez de la Force India, iar britanicul Jolyon Palmer de la Renault a fost al saselea. Palmer a obtinut primele puncte in acest sezon.

Pe locurile 7-10 s-a clasat in ordine belgianul Stoffel Vandoorne de la McLaren-Honda, canadianul Lance Stroll de la Williams, francezul Romain Grosjean de la Haas si un alt francez, Esteban Ocon de la Force India.

Pilotii nu au parcurs cele 61 de tururi prevazute pentru aceasta cursa, ci doar 57 de tururi. MP de la Singapore a fost oprit dupa ce s-a atins limita celor doua ore stabilite de regulament pentru durata unui Grand Prix. Duminica, au trecut linia de sosire 12 dintre cei 20 de piloti care au luat startul.

In urma acestor rezultate, Hamilton (263 de puncte) isi extinde la 28 de puncte avansul in clasamentul pilotilor fata de Vettel (235 puncte).

Clasament MP Singapore:

Clasament general piloti:

1. Lewis Hamilton (Britain) Mercedes 263 puncte

2. Sebastian Vettel (Germany) Ferrari 235

3. Valtteri Bottas (Finland) Mercedes 212

4. Daniel Ricciardo (Australia) Red Bull 162

5. Kimi Raikkonen (Finland) Ferrari 138

6. Max Verstappen (Netherlands) Red Bull 68

7. Sergio Perez (Mexico) Force India 68

8. Esteban Ocon (France) Force India 56

9. Carlos Sainz Jr (Spain) Toro Rosso 48

10. Nico Huelkenberg (Germany) Renault 34

11. Felipe Massa (Brazil) Williams 31

12. Lance Stroll (Canada) Williams 28

13. Romain Grosjean (France) Haas 26

14. Kevin Magnussen (Denmark) Haas 11

15. Fernando Alonso (Spain) McLaren 10

16. Jolyon Palmer (Britain) Renault 8

17. Stoffel Vandoorne (Belgium) McLaren 7

18. Pascal Wehrlein (Germany) Sauber 5

19. Daniil Kvyat (Russia) Toro Rosso 4

20. Marcus Ericsson (Sweden) Sauber 0

21. Antonio Giovinazzi (Italy) Sauber 0

Clasament contructori:

1. Mercedes 475 puncte

2. Ferrari 373

3. Red Bull - TAG Heuer 230

4. Force India - Mercedes 124

5. Williams-Mercedes 59

6. Toro Rosso - Renault 52

7. Renault 42

8. Haas - Ferrari 37

9. McLaren 17

10. Sauber - Ferrari 5.

Urmatoarea etapa, Marele Premiu al Malaeziei, va avea loc la 1 octombrie, pe circuitul de la Sepang.