Pilotul britanic Lewis Hamilton, triplu campion de Formula 1, a anuntat ca la sfarsitul anului 2017 va semna prelungirea contractului cu echipa Mercedes, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hamilton, care a castigat doua titluri mondiale la Mercedes, are contract cu scuderia germana pana la finele anului 2018.

Decizia pilotului german Sebastian Vettel de a ramane la Ferrari pana in 2020 a clarificat situatia lui Hamilton.

''Nu stiu daca toata lumea se astepta sa semneze un contract pe 3 ani. Dar asta nu a schimbat situatia pentru mine, pentru ca planuiam sa prelungesc cu echipa mea, ceea ce voi face spre finalul sezonului. Nu e nicio graba, mai am un an de contract, asa ca am timp la dispozitie'', a declarat Hamilton la Monza, unde duminica va avea loc MP al Italiei.

Hamilton, care s-a alaturat echipei Mercedes in 2013 de la McLaren, este la 7 puncte de liderul Vettel inainte de cursa de la Monza, dar poate reveni in frunte in urma unei victorii.

Presa specula o posibila venire a lui Vettel la Mercedes, iar presedintele de onoare Niki Lauda a recunoscut saptamana trecuta existenta unor contacte cu pilotul german. Toto Wolf, directorul echipei germane, a negat insa orice conversatie cu cvadruplul campion mondial.

Marele Premiu al Italiei va avea loc pe 3 septembrie, la Monza.