Septuplul campion mondial la motociclism, Valentino Rossi, a fost operat, in noaptea de joi spre vineri, dupa ce a suferit o fractura de tibie si peroneu, in timpul unui antrenament enduro, informeaza gazzetta.it, citata de News.ro.

Valentino RossiFoto: motogp.com

"Merge bine, m-am trezit si ma simt bine. Vreau sa multumesc stafului spitalului din Ancona si in particular doctorului Pascarella, care m-a operat. Imi pare rau pentru accident. Vreau sa ma intorc la motociclism cat mai repede. Voi face tot ce e mai bine sa se intample asta", a afirmat Rossi, potrivit unui comuniat al echipei sale, Yamaha.

Medicul Raffaele Pascarella a declarat, intr-o conferinta de presa, ca nu poate fi stabilit cu exactitate timpul de recuperare a sportivului.

"Interventia chirurgicala a durat o ora. Timpul de recuperare depinde de el. Cu certitudine va avea nevoie de 30-40 de zile de repaus, apoi vom vedea. Piciorul e umflat, dar e normal, cred ca in 2-3 zile se va dezumfla. Fractura de tibie e foarte apropiata de cea avuta in 2010, iar cea de peroneu e aproape de genunchi. Din fericire, nu a fost deschisa, precum cea de la Mugello. Nu e grav ca fracturile sunt la acelasi picior, sunt cazuri clinice diferite", a spus medicul.

Rossi a cerut sa fie mutat de la spitalul din Urbino, unde a fost internat initial, la Spitalul Torrette di Ancona. Yamaha a precizat ca operatia a avut loc fara complicatii, intre orele 02.00 si 03.00, si ca s-a folosit o atela metalica pentru fixarea oaselor.

Rossi a suferit, joi, o fractura de tibie si peroneu la piciorul drept, in timp ce pilota o motocicleta enduro (pentru teren accidentat). Circumstantele accidentului nu au fost dezvaluite.

Italianul rateaza astfel sansa de a se lupta pentru titlul mondial la MotoGP. Cu sase etape inainte de finalul sezonului, Rossi este al patrulea in clasamentul pilotilor, la 26 de puncte de compatriotul sau, liderul Andrea Dovizioso de la Ducati.