Pilotul finlandez Kimi Raikkonen si-a prelungit cu un an contractul cu echipa Ferrari, care expira la finalul acestui sezon, a anuntat scuderia, intr-un comunicat, informeaza motorsport.com, conform News.ro.

Kimi RaikkonenFoto: formula1.ferrari.com

Raikkonen va implini 38 de ani in octombrie, fiind cel mai in varsta pilot de pe grila.

Finlandezul si-a inceput cariera in Marele Circ la Sauber, in 2001, apoi a trecut la McLaren, unde a stat cinci ani, intre 2002 si 2006. La Ferrari, el a ajuns in 2007 si a castigat titlul mondial, singurul din palmaresul sau, in acelasi an. La finalul anului 2009, Kimi Raikkonen a parasit Ferrari si Formula 1, pentru a concura in Campionatul Mondial de raliuri.

Din 2012, pilotul supranumit "Iceman" s-a intors in F1, la Lotus, iar in 2014 a inceput a doua perioada ca pilot Ferrari. Insa el nu a mai castigat nicio cursa pentru echipa de la Maranello.

Ultima sa victorie dateaza din 2013, cand s-a impus cu un monopost Lotus in Marele Premiu al Australiei, etapa de debut a sezonului. In total, Kimi Raikkonen a castigat 20 de curse din 263 in care a luat startul.

In 2018, el va continua probabil sa fie coechipier cu Sebastian Vettel. Si germanului ii expira contractul la finalul lui 2017, dar sunt sanse mari ca el sa continuie la Ferrari. Una dinter conditiile puse de Vettel pentru a ramane la Maranello este chiar pastrarea lui Raikkonen in echipa.

In acest sezon, Raikkonen ocupa locul 5, in clasamentul pilotilor, cu 116 puncte, dupa 11 curse din 20. Lider este Vettel, cu 202 puncte.