Fostul campion mondial la motociclism Angel Nieto a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani, joi, la câteva zile după ce a suferit un accident rutier în Ibiza, informează Marca.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nieto a suferit accidentul în dimineaţa zilei de 26 iulie. Quad-ul cu care circula fostul sportiv a fost lovit de o maşină, iar în cădere Nieto s-a lovit la cap. Starea fostului sportiv a evoluat favorabil până joi, când s-a înrăutăţit brusc, potrivit news.ro.

Nieto se afla în proces de trezire din coma indusă. La ora 03.00, a fost necesară efectuarea unei craniectomii decompresive, după o creştere bruscă a presiunii intracraniene. Organismul lui Angel Nieto nu a reacţionat pozitiv nici la această intervenţie şi nici după administrarea de medicamente. În jurul orei prânzului, medicii au anunţat că starea fostului sportiv era foarte gravă şi să se temeau pentru viaţa lui.

Nieto a încetat din viaţă la câteva ore după acel anunţ.

Angel Nieto a obţinut 13 titluri mondiale obţinute de-a lungul carierei sale de 22 de ani (1964-1986). Din superstiţie, el obişnuia să spună că are 12+1 titluri. Nieto a câştigat 90 de curse (la 50cc, 80cc şi 125cc) şi se află pe locul trei în clasamentul all-time al numărului de victorii, după Giacomo Agostini şi Valentino Rossi.