In urma scandalului de spionaj in care McLaren a fost amendata cu 50 milioane de lire, au aparut speculatii conform intre presedintele Ron Dennis si partea germana (Mercedes) relatia s-a "racit", iar Dennis ar putea chiar parasi gruparea. Impresia a fost dezmintita de patronul istoric al teamului, la lansarea monopostului cu care McLaren va concura in acest sezon.

Dennis a tinut sa precizeze ca nu este nicio distantare si ca toata lumea se gandeste doar la viitor si la ce e de facut, lasand sa se inteleaga ca s-a trecut peste nefericitul episod din sezonul trecut.

"Nici nu se pune problema sa ne mai gandim la trecut; am acelasi entuziasm cu care v-am obisnuit si pana acum, am inima de luptator" a declarat Ron Dennis care se afla de 41 de ani in Formula 1.

Faptul ca noul monopost a fost lansat in Germania, la Stuttgart, lasa de inteles interesul pe care Mercedes il arata planurilor de viitor la McLaren. Germanii vor sa se implice mult mai mult in conducerea echipei: a capatat greutate zvonul cum ca Mercedes doreste sa achizitioneze actiuni care sa depaseasca cota actuala de 40 de procente, dorind sa aiba un cuvant decisiv in luarea deciziilor.