Lewis Hamilton (Mercedes) va porni de pe prima pozitie a grilei in Marele Premiu al Australiei, prima etapa a sezonului 2017 al Campionatului Mondial de Formula 1, ca urmare a rezultatelor din calificarile de sambata. Britanicul a fost inregistrat cu timpul de 1min.22sec.188, stabilind astfel un nou record pe circuitul Albert Park.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dupa ce a fost cel mai rapid la antrenamente si a doborat recordul lui Michael Schumacher, Hamilton a obtinut cel mai bun timp in calificarile de sambata dimineata (1:22.188). Este al 62-lea pole-position din cariera pentru pilotul britanic.

Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel (Ferrari, +0.268 s) si Valtteri Bottas (Mercedes, +0.293 s), cel care l-a inlocuit pe campionul mondial Nico Rosberg.

Timpul stabilit de Hamilton este cel mai bun inregistrat vreodata pe circuitul Albert Park. Britanicul va porni pentru a patra oara consecutiv din pole-position la Melbourne si pentru a sasea oara in cariera.

Calificarile MP al Australiei au fost oprite cateva minute in Q3, in urma unui accident usor in care a fost implicat pilotul australian Daniel Ricciardo de la Red Bull, potrivit News.ro.

Marele Premiu al Australiei se va disputa duminica, de la ora 08:00. Cursa va putea fi urmarita in direct pe Digisport 1 si Dolcesport 1.

Aici poti citi o PREZENTARE a noului sezon din Formula 1.

MP al Australiei, rezultate calificari: