Organizatorii Raliului Dakar 2008 au declarat ca editia cu numarul 30 a celei mai cunoscute curse de raliuri din lume va avea 9273 de km si un numar de 15 probe speciale.

Competitia va debuta in data de 5 ianuarie, de la Lisabona, urmand sa ajunga la Dakar, punctul final al intrecerii, in data de 20 de ianuarie.

Vor fi 5736 de km contra-cronometru, acestia fiind cei care ar putea face diferenta in clasamentul final. Va fi o singura zi de odihna intre probele speciale, la Nouakchott, in Mauritania. Astfel, se vor petrece patru zile in Maroc, opt zile in Mauritania, si cate una in Portugalia si Spania.

Spre deosebire de editia din 2007, traseul Dakar 2008 va fi cu 1500 de km mai lung, multe zile urmand sa se desfasoare in dunele Mauritaniei. De altfel, aproximativ 56% din intrecere se va desfasura pe teritoriul acestei tari.

Cea mai titrata echipa care va lua startul in aceasta competitie va fi team-ul celor de la Mitsubishi, respectiv cei care sunt castigatorii ultimelor sapte editii.

Etapele maraton vor avea loc in zilele de 11-12 si 16-17 ianuarie, la sfarsitul acestora nefiind permisa interventia service-ului.