Pilotul brazilian Felipe Massa, de la echipa Williams, a anuntat ca se va retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon, informeaza motorsport.com, citat de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a facut acest anunt inaintea Marelui Premiu al Italiei de la Monza, la fel ca fostul sau coechipier de la Ferrari, Michael Schumacher, in urma cu zece ani.

In varsta de 35 de ani Massa a debutat in Marele Circ in 2002, la echipa Sauber si, de atunci, a luat startul la 242 de Grand Prix-uri.

Brazilianul a castigat 11 curse in cariera si in 2008 a fost foarte aproape de titlul mondial. Atunci, Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) l-a depasit pe Timo Glock pe ultimii metri ai cursei de la Interlagos si a terminat sezonul cu un punct mai mult decat pilotul de la Ferrari. Daca Hamilton nu urca astfel pe locul al cincilea la Grand Prix-ul brazilian, Massa ar fi devenit campion mondial.

"In ultimele luni, m-am gandit mult la viitorul meu si am decis ca la finalul acestui sezon sa parasesc Formula 1. Viata ne ofera multe posibilitati de a alege si eu cred ca a venit timpul sa plec si sa fac altceva. Poate o sa ma vedeti din nou la volanul unei masini de curse, dar in acest moment este cert doar ca voi avea destul timp sa decid asupra ceea ce voi face in viitor", a spus Massa, intr-un editorial pentru motorsport.com.

Felipe Massa a concurat pentru Sauber (2002-2005), Ferrari (2006-2013), unde a fost coechipier cu Michael Schumacher in primul sezon si Williams (2014-2016).

In 25 iulie 2009, Massa a fost victima unui grav accident la Marele Premiu al Ungariei. El a suferit o fractura a craniului, deasupra ochiului stang. Accidentul a survenit in calificari, in urma desprinderii unei piese din monopostul lui Rubens Barrichello (Brawn GP), piesa care l-a lovit pe Massa in timp ce rula in spatele compatriotului sau.

Dupa ce si-a pierdut cunostinta, pilotul brazilian a fost transportat la un spital din Budapesta, unde, dupa operatia de fractura craniana, a fost plasat in coma artificiala timp de doua zile. Dupa aproape doua saptamani, Massa a fost transferat la un spital din Sao Paolo, iar in septembrie a fost operat din nou la cap, operatie pe deplin reusita. Pilotului lui Ferrari i s-a refacut un os al craniului prin implantarea unei placi de titan.

Felipe Massa a revenit in cursele de Formula 1 la inceputul sezonului 2010.