Alex Garbacea a decis sa infrunte Sahara in editia 2008 a Dakar-ului. El nu este la prima experienta de acest fel. A cunoscut desertul in 2006 la o sesiune de antrenamente in Tunisia si de atunci are un singur scop: participarea la cea mai grea competitie din aria sporturilor cu motor.

“Avand in vedere ca ma aflu la prima participare in Dakar, imi doresc foarte mult sa ajung la final. Aceasta competitie este foarte dura si nu poti avea pretentii la o anumita clasare decat dupa ce ai ajuns macar o data pe malul Lacului Roz. Sunt sigur ca voi avea parte de experiente unice, pe care o sa le impartasesc zilnic cu voi, pe durata concursului, pe site-ul www.pepsi.ro ” declara plin de entuziasm Alex Garbacea.

Alex Garbacea a mai participat in Raliul Faraonilor (1-5 septembrie 2007), etapa a Cupei Mondiale de Rally-Raid. Aflat la prima competitie pe nisip, Alex s-a clasat pe locul 30 in clasamentul general si pe 11 in clasamentul categoriei Productie. La cei 24 de ani ai sai, datorita performantei din Egipt, Garbacea a devenit si cel mai tanar pilot roman care termina o etapa a Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Dupa sesiuni de antrenamente grele, care uneori inseamna si iesiri zilnice pe munte cu motocicleta, Alex considera ca va fi pregatit pentru a parcurge cei peste 9000 de kilometri ai probelor din editia Dakar 2008.

Dakar a inceput in 1977, in timpul Raliului Abidjan - Nisa, cand Thierry Sabine s-a ratacit in Desertul Libiei. Experienta la limita pe care a trait-o cu aceasta ocazie i-a dat ideea unui raliu cu startul in Europa si care urma sa traverseze legendarul desert african. Moto-ul competitie a ramas de atunci: “O provocare pentru cei care participa. Un vis pentru cei care raman deoparte”!

Prin parteneriatul incheiat, Pepsi Max va fi alaturi de tanarul pilot roman pe perioada cursei Dakar, dar si pe durata intregului an competitional 2008.