Echipajul alcatuit din francezul Romain Dumas, germanul Marc Lieb si elvetianul Neel Jani, pe Porsche 919 Hybrid, a castigat duminica a 84-a editie a Cursei de 24 de ore de la Le Mans, unul dintre monumentele automobilismului mondial, informeaza Agerpres.

Victorie pentru Porsche in cursa de 24 de ore de la Le MansFoto: lemans.org

Aceasta a fost a 18-a victorie obtinuta de Porsche la Le Mans, iar pentru Romain Dumas, care s-a mai impus, cu Toyota in 2010, al doilea succes din cariera. Fosta echipa, japoneza, a francezului alearga in continuare dupa prima sa victorie pe celebrul circuit din Departamentul Sarthe, anul acesta implinind 30 de ani de la prima participare.

De altfel, Toyota cu numarul 5, cu japonezul Kazuki Nakajima, elvetianul Sebastien Buemi si britanicul Anthony Davidson, s-a oprit in turul 383, aproape de ora 15,00, cu putin timp inainte de implinirea celor 24 de ore, dupa o cursa perfecta inceputa sabata, la ora 15,00. "Nu este posibil", a repetat de caeva ori crainicul oficial al cursei, i fata unui public naucit de un asemenea final nedrept, dupa o cursa fantastica.

Astfel, primul loc a fost ocupat de Porsche nr. 2, urmata de Toyota care a purtat numarul 6, un Toyota TS050 Hybrid, cu echipaj alcatuit din Sarazin-Conway-Kobayasi, care au condus aproape toata cursa, pe 3 fiind Audi nr. 8 (Duval-Jarvis-di Grassi).