Cel mai important moment din Marele Premiu al Malaeziei la MotoGP s-a produs cu 13 tururi inainte de final, atunci cand Marc Marquez a abandonat dupa un duel cu Valentino Rossi. Italianul este acuzat ca l-ar fi lovit cu piciorul pe iberic. Cu doar o etapa inainte de finalul sezonului, Rossi mai are doar sapte puncte avans fata de Jorge Lorenzo.

Momentul in care Rossi l-ar fi lovit pe LorenzoFoto: Captura video

UPDATE: Valentino Rossi a fost penalizat pentru incidentul cu Marc Marquez - va pleca ultimul in cursa de la Valencia.

Vezi aici momentul duelului dintre Rossi si Marquez.

Incidentul, vazut dintr-un alt unghi.

"Trebuie sa se faca dreptate. A fost un incident urat. Corect este ca Valentino sa fie sanctionat dur, pentru ca l-a impins clar pe Marc" - Jorge Lorenzo, la conferinta de presa de dupa terminarea cursei.

Ce spune Valentino Rossi

"Din pacate, am pierdut mult timp cu Marc, m-a tinut pe loc in primele tururi, apoi in cel de-al 14-lea, am incercat sa intru larg in viraj, sa il incetinesc pe Marquez. Marc a pilotat doar pentru a-mi cauza mie probleme, am vrut sa scap, dar n-am putut. Apoi a intrat in mine. E pacat de ceea ce s-a intamplat, cred ca daca ar fi fost o cursa normala as fi putut lupta cu Jorge. La Valencia va fi o cursa si mai dificila" - Valentino Rossi.

Oficialii celor de la Honda (echipa lui Marquez) au anuntat ca vor face contestatie si ca vor cere penalizarea lui Valentino Rossi. O eventuala pedeapsa pentru Rossi ar fi asteptata si de coechipierul acestuia, Jorge Lorenzo, sportiv cu care Valentino se lupta pentru castigarea titlului mondial.

Victoria lui Dani Pedrosa a trecut in plan secundar

Cursa din Malaezia a fost castigata de Dani Pedrosa (Honda), acesta fiind urmat de Jorge Lorenzo (Yamaha) si Valentino Rossi (Yamaha). Victoria lui Dani a trecut insa in plan secundar, importanta fiind lupta pentru titlul mondial dintre Valentino si Jorge.

In urma rezultatelor de duminica, Lorenzo s-a apropiat la sapte puncte de Rossi in ierarhia generala. Ultima etapa din calendarul competitional se va disputa la Valencia (Spania), in data de 8 noiembrie.

Clasament general:

1 Valentino Rossi 312 puncte

2 Jorge Lorenzo 305

3 Marc Marquez 222

4 Dani Pedrosa 190

5 Andrea Iannone 188 etc.