Pilotul francez Jules Bianchi (25 de ani) a incetat din viata vineri seara, la noua luni distanta de la accidentul suferit pe circuitul de la Suzuka, Japonia, informeaza Marca. Bianchi a murit intr-un spital din Nisa (sudul Frantei), dupa ce de la incidentul suferit in octombrie 2014 s-a aflat in permanenta in coma.

HotNews.roFoto: Hotnews

Familia lui Jules a anuntat moartea pilotului, in urma leziunilor grave suferite la Suzuka, pe 5 octombrie 2014. Fostul pilot era internat intr-un spital din Nisa si se afla in stare de inconstienta din cauza ranilor importante suferite la cap.

"Cu mare tristete, parintii lui Jules Bianchi doresc sa faca cunoscut faptul ca Jules a incetat din viata noaptea trecuta la Spitalul Central Universitar din Nisa. La fel cum a facut intotdeauna, Jules a luptat pana la capat, dar batalia a ajuns astazi la final. Durerea pe care o simtim este uriasa si de nedescris", a precizat familia lui Bianchi intr-un comunicat de presa.

"Suntem devastati sa-l pierdem pe Jules dupa o lupta atat de dificila. A fost un privilegiu sa concureze pentru echipa noastra", au precizat oficialii echipei Marussia.

Pe 5 octombrie 2014, Jules a pierdut controlul monopostului Marussia in timpul Marelui Premiu al Japoniei. Conditiile erau de pista umeda si vizibilitate redusa, iar Bianchi a lovit la 126 km/h un utilaj de remorcare prezent pe marginea circuitului.

Din acel moment, Jules a fost internat intr-un spital din Japonia, iar apoi a fost transferat la Nisa, insa in niciun moment nu si-a recapatat cunostinta. Conform unui raport al FIA, Bianchi nu a incetinit suficient in zona respectiva, a pierdut controlul monopostului si a lovit violent respectivul utilaj.

Jules Bianchi este primul pilot care isi pierde viata in Formula 1 dupa regretatul Ayrton Senna - brazilianul a murit pe 1 mai 1994, la Imola.