Fernando Alonso (pilotul celor de la McLaren-Honda) nu va lua parte la Marele Premiu al Australiei la Formula 1, prima cursa a noului sezon din Marele Circ, informeaza site-ul oficial al celor de la McLaren.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fernando Alonso a suferit un accident pe 22 februarie, in ultima zi a sesiunii de teste de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul in stare de constienta la spital.

Alonso a pierdut controlul monopostului McLaren-Honda in virajul al patrulea al circuitului Catalunya si masina sa a lovit zidul de protectie de pe marginea pistei. Cotidianul Marca a notat ca timp de zece minute pilotul ar fi acuzat ameteli si nu a iesit din monopost. El a fost transportat la centrul medical al circuitului, apoi la spital, cu un elicopter.

"Fernando a inteles si a acceptat sfatul medicilor, acestia fiind de parere ca trebuie sa mai ramana cateva zile in afara concursului. In Australia, monoposturile McLaren vor fi pilotate de Jenson Button si Kevin Magnussen" - se precizeaza intr-un comunicat al echipei britanice.

Marele Premiu al Australiei va avea loc pe 15 martie, pe circuitul de la "Albert Park ".