Fernando Alonso (pilotul celor de la McLaren-Honda) va parasi spitalul din Barcelona, unde se afla internat dupa accidentul suferit, duminica, pe circuitul de la Montmelo si va merge la resedinta sa din Oviedo pentru recuperare, urmand sa rateze ultima sesiune de teste dinaintea startului sezonului de Formula 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Gazzetta dello Sport, Alonso a efectuat, marti, ultimele controale medicale si a petrecut o noapte linistita dupa ce a fost transferat de la terapie intensiva unde fusese internat initial. Examenele medicale nu au relevat vreo afectiune suferita în urma accidentului, desi spaniolul se plange in continuare dureri de cap si de gat.

El va fi externat in cursul zilei de miercuri si va merge acasa, in Asturia. Revenirea lui la volanul monopostului McLaren-Honda va avea loc la mijlocul lunii martie, la Melbourne, unde este programata prima etapa a Campioantului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Australiei (13-15 martie).

Ultima sesiune de teste dinaintea sezonului va avea loc intre 26 februarie si 1 martie, tot pe circuitul de la Barcelona.

Fernando Alonso a suferit un accident, duminica, in ultima zi a sesiunii de teste de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul in stare de constienta la spital.

Alonso a pierdut controlul monopostului McLaren-Honda in virajul al patrulea al circuitului Catalunya si masina sa a lovit zidul de protectie de pe marginea pistei. Cotidianul Marca a notat ca timp de zece minute pilotul ar fi acuzat ameteli si nu a iesit din monopost. El a fost transportat la centrul medical al circuitului, apoi la spital, cu un elicopter.

Echipa McLaren-Honda a precizat, luni, intr-un comunicat, ca accidentul suferit de spaniolul Fernando Alonso a fost cauzat de vant si nu a fost urmarea unei defectiuni a monopostului.

"Accidentul a fost cauzat de rafalele de vant imprevizibile din acea parte a circuitului la momentul respectiv si care au afectat si alti piloti (de exemplu pe Carlos Sainz Jr.)", se arata in comunicatul McLaren-Honda.

Echipa de Formula 1 a subliniat ca nu exista indicii ca monopostul lui Alonso ar fi avut vreo problema mecanica, adaugand ca nu s-a inregistrat o "pierdere de presiune aerodinamica" si nici nu a fost vorba de vreo problema electrica.

Dublul campion mondial revine din acest an la echipa britanica dupa cinci sezone in care a concurat pentru Ferrari. McLaren reface din 2015 parteneriatul cu Honda, compania japoneza furnizand motoarele. Insa noul monopost MP4-30 a inregistrat numeroase probleme tehnice in sedintele de antrenamente dinaintea sezonului 2015, informeaza Mediafax.