​Pe 3 ianuarie 2015, Michael Schumacher a implinit 46 de ani. Fostul campion mondial continua recuperarea dupa gravul accident de schi suferit in urma cu un an de zile. "Michael Schumacher este prizonierul unui corp imobil, plange cand aude vocile copiilor sau ale sotiei", informeaza publicatia italiana Autosprint.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu este imobilizat la pat

"Vestea buna este ca Schumacher nu este imobilizat la pat. Cand nu face terapie fizica pentru a evita atrofierea muschilor, sta intr-un scaun in fata ferestrei vilei sale. Are ochii deschisi, dar se uita in gol. Recent, a fost capabil sa recunoasca fetele familiei sale, dar nu poate comunica cu ei. Nu vorbeste si nu se misca indepedent" - Autosprint, conform Automarket.

Plange cand aude vocile copiilor sai

"Reactioneaza la stimuli externi, dar poate raspunde la vocile familiare doar prin miscarea ochilor. Plange cand aude vocile copiilor sau ale sotiei sale, Corinna. Asta demonstreaza ca simte emotiile. Creierul sau functioneaza, este un semn ca este viu si intelege, chiar daca este prizonierul unui corp imobil", se mai precizeaza in Autosprint.

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, in statiunea franceza Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble, dupa ce a suferit un traumatism cranian sever si o hemoragie cerebrala. Pana la 16 iunie, Schumacher a fost in coma.

A fost mutat pe 18 iunie la o unitate medicala de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat si mutat la locuinta sa din localitatea elvetiana Gland.