In urma cu fix un an de zile (pe 29 decembrie 2013), Michael Schumacher suferea un grav accident de schi, in statiunea franceza Meribel. De atunci, fostul campion mondial duce o lupta continua pentru viata sa. "Nu poate sa vorbeasca, dar a inceput sa recunoasca persoanele apropiate. Pe termen lung, poate spera ca intr-o zi sa se deplaseze in carje", a precizat Philippe Streiff, un prieten bun al familiei Schumacher.

HotNews.roFoto: Hotnews

In momentul de fata, Schumacher se afla in locuinta sa din Elvetia, dupa ce a fost externat din spital in luna septembrie.

"Avem nevoie de mult timp. Va fi o lupta grea si lunga. Inregistreaza progrese corespunzatoare severitatii situatiei sale", a precizat Sabine Kehm, managerul germanului, conform Reuters.

Nu poate vorbi

Informatiile despre starea de sanatate a lui Schumi au fost completate de Philippe Streiff, fost pilot de Formula 1 si bun prieten al familiei Schumacher.

"Nu poate inca sa vorbeasca, dar a inceput sa recunoasca persoanele apropiate. Pe termen lung, poate spera ca intr-o zi sa mearga in carje", a fost de parere Streiff, pentru Le Parisien.

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, in statiunea franceza Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble, dupa ce a suferit un traumatism cranian sever si o hemoragie cerebrala. Pana la 16 iunie, Schumacher a fost in coma.

A fost mutat pe 18 iunie la o unitate medicala de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie a fost externat si mutat la locuinta sa din localitatea elvetiana Gland.