Jules Bianchi a fost operat cu succes dupa accidentul grav suferit in timpul Marelui Premiu al Japoniei la Formula 1, informeaza L'Equipe. Pilotul a suferit o interventie chirurgicala de urgenta, pentru indepartarea unui hematom la cap.

Accidentul suferit de Jules BianchiFoto: Captura YouTube

"Operatia lui Jules Bianchi s-a terminat. Pilotul francez nu are nevoie de asistenta respiratorie", se precizeaza in L'Equipe, conform Mediafax.

"Jules este intr-o stare grava. A fost operat de urgenta pentru indepararea unui hematom de la cap si trebuie sa asteptam 24 de ore pentru a sti ceva in plus", a declarat Philippe Bianchi, tatal pilotului de la Marussia.

Ce s-a intamplat la Suzuka

Pilotul francez al echipei Marussia, Jules Bianchi, a fost transportat in stare de inconstienta la spital, dupa un accident suferit in timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Japoniei, desfasurat, duminica, la Suzuka, pe o pista uda.

Incidentul a avut loc in virajul 15, in turul 44/53, in locul in care Adrian Sutil (Sauber) iesise in decor cu putin timp inainte.

Nu au fost transmise imagini cu accidentul suferit de francez. La scurt timp dupa incident, cursa a fost oprita definitiv.

Adrian Sutil spune ca Jules Bianchi a lovit o automacara

Pilotul german al echipei Sauber, Adrian Sutil, a declarat ca monopostul Marussia condus francezul Jules Bianchi a lovit o automacara, la Marele Premiu al Japoniei, desfasurat, duminica, pe circuitul de la Suzuka.

"Conditiile au devenit dificile, pe masura ce ploaia se întetea, iar vizibilitatea scadea din ce in ce mai mult. Pe o semnalizare cu steaguri galbene, Jules a rasucit monopostul in acelasi loc. A fost mai mult sau mai putin acelasi accident, numai rezultatele au fost diferite. Macaraua incerca sa indeparteze masina mea cand s-a intamplat accidentul lui Bianchi", a povestit germanul.

Sutil a afirmat ca indepartarea monopostului sau trebuia facuta sub Safety Car si nu pe o semnalizare cu steaguri galbene. "Referitor la acel viraj, toata lumea stie ca este unul dintre cele mai dificile. Mai ales cand se insereaza si ploia se inteteste, daca ai un accident te gandesti probabil la masina de siguranta. Dar astazi au fost conditii dificile si cred ca nu e usor sa iei cea mai buna decizie in cel mai bun moment", a explicat el.

Jules Bianchi, 25 de ani, este un produs al academiei Ferrari si se afla la al treilea sezon in Formula 1. Cea mai buna performanta a sa a fost ocuparea locului 9 la Marele Premiu al Principatului Monaco, in acest an.