​Lewis Hamilton (Mercedes) a castigat, duminica, pe circuitul de la Silverstone, Marele Premiu al Marii Britanii, a noua etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

* Nico Rosberg, plecat in cursa din pole-position, a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice.

Britanicul a fost urmat de finlandezul Valtteri Bottas (Williams), de australianul Daniel Ricciardo (Red Bull), de un alt britanic, Jenson Button (McLaren-Mercedes), si de germanul Sebastian Vettel (Red Bull).

Pe locurile 6-10 s-au clasat in ordine spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), danezul Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes), germanul Nico Hulkenberg (Force India), rusul Danil Kviat si francezul Jean-Eric Vergne (ambii Toro Rosso).

Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii a fost intrerupt timp de o ora, din cauza unui accident intre pilotii Kimi Raikkonen si Felipe Massa.

In turul intai, monopostul Ferrari al finlandezului a iesit in decor si la revenirea pe pista a devenit incontrolabil. Masina a iesit din nou in decor, de data aceasta intr-o zona fara spatiu de degajare, a lovit marginea circuitului în partea dreapta, a ricosat pe pista si a acrosat masina Williams a lui Massa, dar si Caterham-ul lui Kamui Kobayashi. Japonezul a continuat cursa, insa Massa si Raikkonen au abandonat.

Pilotul echipei Ferrari a suferit contuzii la genunchiul si glezna drepte, dar oficialii scuderiei au comunicat ca nu este nimic grav.

Comisarii FIA au decis oprirea cursei cu steagul rosu si repararea parapetului lovit de Raikkonen. Lucrarile au durat aproximativ 50 de minute Restartul s-a dat in spatele masinii de siguranta.

Pentru Massa, Grand Prix-ul britanic a reprezentat cursa cu numarul 200 din cariera.

Clasament piloti:

1. Nico Rosberg 165 de puncte;

2. Lewis Hamilton 161;

3. Daniel Ricciardo 98;

4. Fernando Alonso 87;

5. Valtteri Bottas 73;

6. Sebastian Vettel 70;

7. Nico Hulkenberg 63;

8. Jenson Button 55;

9. Kevin Magnussen 35;

10. Felipe Massa 30.

Clasament constructori:

1. Mercedes 326 de puncte;

2. Red Bull 168;

3. Ferrari 106;

4. Williams 103;

5. Force India 91;

6. McLaren-Mercedes 90;

7. Toro Rosso 15;

8. Lotus Renault 8;

9. Marussia 2;

10-11. Sauber, Caterham 0.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial, Marele Premiu al Germaniei, va avea loc peste doua saptamani, la Hockenheim.