Spitalul din Grenoble, unde a fost internat Michael Schumacher timp de şase luni, a depus plângere pentru furt din dosarul medical al fostului pilot de Formula 1, au anunţat surse din cadrul poliţiei, citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Plangerea a fost depusa, saptamana trecuta, dupa transferul campionului german, in varsta de 45 de ani, la spitalul din Lausanne.

Purtatorul de cuvant al lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a afirmat, luni, ca "achizitionarea unor astfel de documente/date si publicarea lor sunt interzise", potrivit Mediafax.

"Datele din dosarul medical sunt confidentiale si nu pot fi furnizate publicului. De cateva zile, documente/date furate sunt oferite presei contra unei sume de bani, iar furnizorul pretinde ca este vorba de dosarul medical al lui Michael Schumacher. Nu putem sti daca aceste documente sunt autentice. Dar faptul este ca documentele sunt furate. Furtul a fost denuntat. Autoritatile au fost sesizate", a declarat Sabine Kehm, care a precizat ca de fiecare data cand presa va publica aceste documente va fi depusa o plangere penala.

Potrivit Dauphine Libere, avocatii familiei Schumacher au depus plangere prin fax. Conform cotidianului regional, au fost furate primele doua pagini dintr-un dosar care cuprinde zece pagini, iar sistemul informatic al spitalului din Grenoble face obiectul unei expertize pentru a se stabili daca a fost piratat sau folosit fraudulos.

Cotidianul german Bild-Zeitung sustine ca "vanzatorul" acestor documente solicita 48.000 de euro publicatiilor care vor sa le achizitioneze.

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher a iesit din coma dupa accidentul suferit la schi si a parasit spitalul din Grenoble, a anuntat, la inceputul saptamanii trecute, purtatorul de cuvant al familiei, Sabine Kehm. Ea nu a furnizat niciun detaliu cu privire la starea de sanatate a fostului pilot de Formula 1.

La scurt timp, conducerea spitalului din Lausanne a comunicat ca Schumacher a fost transportat, luni dimineata, in unitatea medicala aflata la aproxiamtiv 40 de kilometri de locuinta fostului pilot, de la Gland.