Michael Schumacher are sanse mici sa redevina un om normal. O spune la RFI doctorul in stiinte medicale Mircea Cotolan, medic neurolog la spitalul Colentina. Fostul pilot german de Formula 1 a iesit din coma indusa dupa accidentul suferit la schi in decembrie anul trecut. El a fost transportat apoi la un spital din Lausanne, Elvetia.

Potrivit publicatiei germane Bild, Michael Schumacher poate sa inteleaga vocile pe care le aude si sa rectioneze la stimuli.

Medicul Mircea Cotolan precizeaza ca recuperarea unui astfel de pacient poate dura toata viata, fara ca persoana respectiva sa-si revina complet.

El spune ca Schumacher va trebui practic sa invete din nou sa mearga si sa vorbeasca: "Depinde foarte mult de ce leziuni a avut, pentru ca procedeul acesta de coma indusa este pentru protectia creierului, dupa un traumatism cranio-cerebral sau chiar dupa un accident vascular-cerebral sau dupa un soc psihic. Nu depinde foarte mult de faptul ca a fost in coma. Sigur ca tinand seama ca a stat mult timp in coma indusa, se presupune ca a fost foarte grav. Dar din ce stiu eu, ca a avut o hemoragie cerebrala, dupa accidentul acela la schi, care i-a dat leziuni frontale, o contuzie hemoragica, iar asta inseamna ca sunt foarte putine sanse sa redevina normal, sa fie la fel cum era inainte, sa conduca masina. Poate sa dureze foarte-foarte mult sa poata sa mearga, sa poarte o convorbire".

Continuarea pe www.rfi.ro