Candidatura unei echipe cu origini romane, Forza Rossa, pentru un loc pe grila Campionatului Mondial de Formula 1 este analizata de Federatia Internationala de Automobilism, informeaza agentia France Presse, conform Mediafax.

Formula 1Foto: captura f1.com

In decembrie 2013, Federatia Internationala de Automobilism a deschis o procedura pentru atragerea unor noi echipe in Marele Circ, iar primul team acceptat a fost Haas Formula, patronata de omul de afaceri american Gene Has.

Potrivit site-ului oficial al Formulei 1, alte candidaturi "de inalt standard" au fost primite de FIA, iar o potentiala echipa, avand numele Forza Rossa, este intr-un proces de investigatii suplimentare.

FIA, care are sediul la Paris, nu a precizat din ce tara este Forza Rossa, insa AFP a scris ca echipa Forza Rossa are origini romane. "O alta candidatura, de origine romana, botezata Forza Rossa, este in curs de examinare de catre FIA", a notat AFP.

Noua echipa ar putea avea legatura cu Forza Rossa, unicul importator Ferrari pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova. Incepand cu 2011, firma este si reprezentant exclusiv al marcii britanice Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.

Forza Rossa este detinuta de sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii) prin Forza Rossa Holding.

Potrivit unor informatii vehiculate de presa internationala, echipa romana ar urma sa fie condusa de Colin Kolles. In varsta de 46 de ani, Kolles, nascut la Timisoara, cu numele de Calin Colesnic, de profesie medic stomatolog, a fost manager al echipelor Jordan, Midland, Spyker, Force India si HRT. Ultima echipa la care a lucrat, ca "team principal", a fost Hispania Racing Team, desfiintata anul trecut.