Stefano Domenicali, conducatorul echipei de Formula 1 Ferrari, a demisionat din functie, in urma rezultatelor slabe înregistrate de scuderia in acest sezon, a anuntat, luni, editia online a cotidianului italian Gazzetta dello Sport, conform Mediafax.

Stefano Domenicali, alaturi de Fernando AlonsoFoto: Agerpres

Sursa citata a precizat ca aceasta demisie era asteptata, dupa ce presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, lasase, vineri, sa se inteleaga ca vor fi schimbari la echipa: "Vom munci zi si noapte pentru a ne imbunatati evolutia si vom lua deciziile pe care trebuie sa le luam".

In locul lui Domenicali ar putea fi numit Marco Mattiacci, presedinte si administrator delegat al Ferrari Nord America.

Stefano Domenicali se afla in functia de conducator al Ferrari din anul 2008, cand l-a inlocuit pe Jean Todt, insa cea mai veche si cea mai de succes echipa din Formula 1 a castigat doar un titlu mondial la constructori in mandatul sau, in anul de debut ca team principal.

In acest sezon, dupa trei etape, Ferrari ocupa locul 5 cu 33 de puncte, in timp ce liderul Mercedes are 111 puncte. La ultima cursa, pilotii Fernando Alonso si Kimi Raikkonen au avut o evolutie dezamagitoare, terminand Marele Premiu al Bahrainului pe locurile 9, respectiv 10.