Dupa ce vineri, purtatorul de cuvant al germanului Michael Schumacher a anuntat ca fostul campion de Formula 1 are momente in care da semne de luciditate si de trezire, cotidianul Bild a oferit detalii despre starea de sanatate a acestuia.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Michael face progrese... El are momente in care da semne de luciditate si de trezire. Suntem alaturi de el in aceasta lupta lunga si dificila, impreuna cu echipa de la spitalul din Grenoble si suntem in continuare increzatori", a precizat purtatorul de cuvant Sabine Kehm.

Cotidianul Bild, citat de Mediafax, scrie ca, dupa 96 de zile de coma, Schumacher pare sa reactioneze la vocile pe care le aude in jurul sau.

"Atunci cand un pacient pare ca se trezeste din coma la auzul vocilor, este un semn pozitiv. Asta demonstreaza ca simturile sale sunt intacte si functioneaza", a declarat profesorul Joachim Rother, sef al departamentului de neurologice al spitalului din Hamburg, citat de Bild.

El a adaugat: "O reactie este intotdeauna un semn pozitiv, cu conditia sa nu fie doar un reflex, care are loc fara implicare cerebrala".

Michael Schumacher, in varsta de 45 de ani, a fost ranit grav intr-un accident de schi, la 29 decembrie, in statiunea franceza Meribel. Germanul, aflat in faza de revenire progresiva din coma, la spitalul din Grenoble, a fost operat pana acum de doua ori la cap.