Primul viraj al circuitului "Sakhir" va purta numele lui Michael Schumacher, septuplul campion mondial la Formula 1, a anuntat, duminica, directorul circuitului din Bahrain, informeaza AFP, conform Mediafax.

Michael Schumacher Foto: f1.com

"Este un mare privilegiu ca-l putem onora, cu sprijinul familiei lui Schumacher, pe cel mai bun pilot din istoria Formulei 1, pe cineva apreciat si iubit de poporul din Bahran", scrie seicul Zayed Al Zayani într-un comunicat al Bahrain International Circuit (BIC), care va sarbatori, la 6 aprilie, intr-o cursa nocturna, a zecea aniversare a primului Grand Prix de Formula 1 in Bahrain.

"Inca de la prima sa cursa in 2004, Schumacher a devenit o sursa de inspiratie pentru toti cei care iubesc sportul in regatul nostru, asa ca este normal sa-i aducem un astfel de omagiu", a adaugat seicul.

Schumacher este in coma la un spital din Grenoble, dupa accidentul de schi din 29 decembrie 2013, din statiunea Meribel.

Pilotul german s-a impus la primul Grand Prix desfasurat in Bahrain, in 2004, la volanul unui monopost Ferrari, in timpul sezonului in care a castigat al saptelea si ultimul titlu mondial. El a ocupat locul doi pe acest circuit in 2006.