Eric Boullier, fostul conducator (team principal) al echipei Lotus-Renault, va fi, din data de 3 februarie 2014, noul director de competitii al celor de la McLaren, informeaza echipa britanica de Formula 1 pe site-ul oficial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri, a fost anuntata demisia francezului din functia de team principal al echipei Lotus-Renault, iar presa interantionala a speculat inca de atunci ca el va trece la McLaren, chiar pe postul similar, ocupat de Martin Whitmarsh. Insa acesta din urma nu fost mentionat în comunicatul echipei, urmând sa fie inlocuit cu o alta persoana, informeaza Mediafax.

Functia de team principal ar urma sa dispara in noua structura organizatorica gândita de Ron Dennis, care a revenit in acest an in fruntea grupului McLaren, a scris autosport.com.

Atributiile de conducator al echipei de Formula 1 vor fi preluate de CEO McLaren Racing, iar persoana care va ocupa acest post va fi anuntata in curand. Numele cel mai vehiculat pentru acest rol este cel al lui Ross Brawn, care a a parasit Mercedes la finalul lui 2013.

Boullier a reusit sa obtina performante remarcabile la Lotus in conditiile unor constrangeri financiare importante. El va fi numarul 3 in echipa de la Woking, dupa presedintele McLaren Group, Ron Dennis, si dupa viitorul CEO, functie ce a fost indeplinita pana la finalul lui 2013 tot de Whitmarsh si este ocupata interimar de Jonathan Neale, directorul executiv.

Martin Whitmarsh a devenit team principal la McLaren in martie 2009, dar sub conducerea sa a doua cea mai titrata echipa din istorie, dupa Ferrari, nu a avut rezultatele asteptate. Sezonul 2013 a fost un esec pentru britanici, cel mai slab dupa 1980. McLaren a ocupat locul 5 in clasamentul constructorilor, in urma Lotus, iar Jenson Button si Sergio Perez s-au situat pe pozitii modeste in ierarhia pilotilor, locul 9, respectiv 11.