Anchetatorii au vorbit, intr-o conferinta de presa, despre accidentul de schi pe care l-a suferit Michael Schumacher pe 29 decembrie 2013. "Ancheta se afla in stadiu avansat, suntem revervati in a prezenta o concluzie in acest moment. Michael Schumacher este un schior foarte bun, dar a trecut de jaloanele care marcau pista", au precizat cei care se ocupa de stabilirea cauzelor accidentului de la Meribel.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce s-a spus la conferinta de presa:

"Ancheta a fost preluata de jandarmerie. Se afla in stadiu avansat, au fost audiati mai multi martori. Am vorbit cu medicii, am ascultat parerile tuturor celor implicati. Am facut expertiza materialelor, am vazut filmul realizat de camera de pe casca lui Michael Schumacher.

Am masurat pista, viteza, unghiul cazaturii. Am studiat un film pe care ni l-a prezentat un alt schior prezent pe partie in acel moment. Sunt rezervat in acest moment in a prezenta o concluzie finala. Investigam in continuare acest caz. Accidentul a avut loc la o inaltime de 2000 de metri, la Meribel. S-a lovit de o piatra, a lovit un jalon. Este un schior foarte bun Schumacher, dar a trecut de jaloanele care marcau pista.

Pe 29 decembrie Schumacher cobora pe pista pana la o intersectie intre alte doua piste, a lovit niste jaloane si a iesit in afara pistei amenajate. El a facut o manevra specifica schiorilor, a mers intre 3-5 metri departare de pista amenajata, a lovit cu schiurile o piatra, si-a pierdut echilibrul si s-a lovit la cap de o piatra aflata la 8 metri departare de pista amenajata. A fost gasit la 9 metri departare de pista.

Pe baza filmuletelor, am reconstituit traseul accidentului. Zona in care s-a petrecut accidentul era marcata corespunzator. Este dificil pentru noi sa evaluam viteza pe care o avea Michael Schumacher in momentul accidentului", au precizat anchetatorii.

Alte concluzii:

  • Schiurile lui Michael Schumacher erau in perfecta stare de functionare.
  • O zgarietura mare aflata pe unul dintre schiuri arata ca Michael Schumacher ar fi lovit o suprafata dura - din acest motiv si-a pierdut echilibrul.
  • Pista de schi de la Maribel era semnalizata corespunzator.
  • Intrebati daca Michael Schumacher ar fi comis vreo imprudenta, anchetatorii au raspuns: "Nu putem raspunde la aceasta intrebare in acest moment al anchetei".
  • Zapada nu face obiectul anchetei: "Cunoastem ca in zona accidentului zapada nu era dintre cele mai bune, insa calitatea zapezii nu face deocamdata obiectul acestei anchete. Ganditi-va ca in fiecare an avem aproximativ 50 de accidente in acea zona. In concluzie, suntem obisnuiti cu acest tip de acheta".
  • Imaginile de pe camera aflata pe casca lui Schumacher au aratat urmatoarele - un comportament normal al fostului pilot pentru un schior aflat in acea zona a partiei de la Maribel.
  • "Sunt doua minute de film, pe care le vom analiza din nou".
  • "Nu stim inca cu ce viteza mergea sau daca a depasit limita de viteza".

Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, a fost ranit grav intr-un accident de schi, la 29 decembrie, in statiunea franceza Meribel. Germanul a fost operat pana acum de doua ori.