Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a declarat ca este trist ca s-a incheiat sezonul 2013, in care a egalat recordul de noua victorii consecutive detinut de Alberto Ascari din 1953, informeaza Mediafax.

Sebastian VettelFoto: f1.com

"Nu vreau sa fac o comparatie in privinta celor noua victorii consecutive. Era altfel atunci cand pilota Ascari. Masinile erau mai putin fiabile si echipele mai putin consistente, astfel ca acum este un alt tip de record. Noua, tuturor celor din echipa, ne place sa muncim si sa dam totul. Moralul este extraordinar si sunt trist ca acest sezon s-a terminat. Este incredibil faptul ca am castigat toate cursele de dupa pauza estivala. Masina a fost fenomenala, de la cursa la cursa mai buna. Multumesc intregii echipe si celor de la Renault", a spus Sebastian Vettel.

Campion mondial pentru a patra oara consecutiv de la finalul lunii octombrie, germanul Sebastian Vettel (Red Bull) a continuat seria de victorii si la ultima etapa a sezonului, duminica, in Brazilia.

Vettel a egalat recordul de noua victorii consecutive, detinut de italianul Alberto Ascari din 1953.

Sebastian Vettel a ajuns, duminica, la a noua victorie consecutiva in 2013 si a 39-a din cariera, 13 dintre acestea fiind obtinute anul acesta.