Monopostul Lotus al finlandezului Kimi Raikkonen, locul 5 in calificarile pentru Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a fost gasit neconform si exclus din calificari, a anuntat sambata seara Federatia Internationala de Automobilism (FIA).

Ca urmare a acestei decizii, Raikkonen, castigator anul trecut pe circuitul Yas Marina, va pleca duminica de pe ultima pozitie a grilei sau de pe linia boxelor, scrie Mediafax.

La peste doua ore dupa incheierea calificarilor de sambata, responsabilii echipei Lotus au fost convocati de conducerea cursei. Alaturi de monoposturile care au inregistrat cei mai buni trei timpi ai calificarilor au fost cantarite si masurate si cele ale lui Raikkonen si Nico Hulkenberg (Sauber).

Comisarii FIA au gasit monopostul lui Hulkenberg conform, iar apoi au ascultat explicatiile lui Raikkonen si ale oficialilor de la Lotus privind o problema de flexibilitate la monopostul finlandezului.

Tot sambata, francezul Jules Bianchi (Marussia) a fost penalizat cu cinci locuri pe grila de start a Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, deoarece cutia de viteze a monopostului sau a fost schimbata inainte de limita minima de cinci curse. Bianchi a incheiat calificarile pe locul 20.