Editia din acest an a cursei de 24 de ore de la Le Mans a fost castigata de constructorul german Audi. Celebra competitie automobilistica, ajunsa la a 81-a editie, a fost marcata de moartea pilotului amator danez Allan Simonsen, dar si de multe intreruperi si neutralizari. Victoria a revenit echipajului al doilea al Audi hibrid (R18 TDI e-tron quattro), alcatuit din danezul Tom Kristensen, scotianul Allan McNish si francezul Loic Duval.

Impresionant este faptul ca firma germana se afla la cel de-al 12-lea succes dupa anul 2000, iar pilotul sau vedeta, Kristensen, a participat in mod direct la noua dintre acestea (Audi nu s-a aflat pe prima treapta a podiumului in anii 1999 - cand a fost intrecuta de BMW, 2003 - Bentley si 2009 - Peugeot).

Surpriza editiei din acest an a cursei de la Le Mans a fost Toyota, care a reusit sa impuna un prototip pe locul secund al podiumului, la un tur in spatele invingatorilor. Fostul pilot de Formula 1, Sebastian Buemi a avut onoarea de a incheia cursa la volan, alaturi de acesta mai pilotand francezul Stephane Sarazzin si britanicul Anthony Davidson.

Podiumul general si al categoriei principale LM P1 a fost completat de prototipul Audi cu numarul 3 in componenta Olivier Jarvis, Marc Gene si Lucas Di Grassi.

La categoria LM P2 primele doua locuri au revenit echipei Oak Racing cu modelul lor Morgan-Nissan, in timp ce locul al treilea i-a revenit modelului Oreca Nissan al celor de la G-Drive Racing.