Japonezii de la Honda au anuntat ca vor reveni in Formula 1, constructorul nipon urmand sa furnizeze, din 2015, motoare echipei McLaren, informeaza presa internationala. In aceste conditii, se va reface un parteneriat de succes: s-a desfasurat intre 1988 si 1992 (in aceasta perioada, McLaren a cucerit patru titluri mondial la piloti si tot atatea la constructori).

McLaren Honda Foto: Captura YouTube

"Impreuna, in anii 80 si 90, McLaren-Honda a castigat 44 de curse si opt titluri mondiale. In 1988, am creat cea mai de succes masina din istoria F1, MP4-4, cu care pilotii Ayrton Senna si Alain Prost au castigat 15 din cele 16 curse ale sezonului. McLaren si Honda sunt pe cale sa se lanseze impreuna intr-o noua si interesanta aventura. Sunt bucuros sa spun «bun venit, Honda» in acest sport", a declarat Martin Whitmarsh, managerul echipei McLaren, citat de Mediafax.

In peroada 1988-1992, McLaren si Honda au avut o colaborare fructuoasa, materializata in patru titluri mondiale la piloti (trei cucerite de Ayrton Senna si unul de Alain Prost) si tot atatea la constructori.

In anul 2008, Honda s-a retras din Formula 1 din cauza crizei economice. Echipa a fost cedata lui Ross Brawn, iar doar un an mai tarziu, Mercedes a cumparat toate actiunile de la BrawnGP.

Echipa se va numi McLaren-Honda, la fel ca si in perioada 1988-1992.