Michael Schumacher a criticat in mai multe randuri, in acest sezon, pneurile oferite de Pirelli, iar raspunsul constructorului italian a fost unul pe masura: "FIA, Bernie Ecclestone si echipele au vrut pneurile in acest fel. Schumacher e frustrat pentru ca nu a avut rezultate pana acum".

Michael Schumacher Foto: f1.com

Cu doua puncte acumulate in actualul sezon al Formulei 1, Michael Schumacher a atacat in mai multe randuri pneurile Pirelli. Italienii au raspuns imediat, fiind de parere ca aproape toata lumea din Marele Circ este multumita de cauciurile furnizate in 2012.

"Pneurile au fost facute exact asa cum ni s-a cerut. FIA, Bernie Ecclestone si echipele au dorit sa fie asa. Ross Brawn (Mercedes GP) a fost multumit de acestea si va rog sa nu uitati ca pana acum au fost patru castigatori diferiti. Asta inseamna ca am facut treaba buna", a declarat Paul Hembery, directorul diviziei Motorsport a celor de la Pirelli, citat de motorsport.com.

"Pilotii care s-au impus pana acum nu au castigat datorita norocului, au fost mai buni decat ceilalti. Pot sa inteleg frustrarea de la ultima cursa a lui Michael Schumacher. Au castigat pana acum doi germani, iar Kimi Raikkonen a fost pe podium la a patra cursa de la revenirea in Formula 1. Adevaratii piloti nu sunt multumiti daca nu castiga. Pentru echipele de top este frustrant cand nu se impun. Este ca si cand Real Madrid, Barcelona si AC Milan ar evolua cu bugetul Cesenei", a completat Hembery.

Dupa patru etape disputate din sezonul 2012 al Formulei 1, Michael Schumacher se afla pe locul 15 in clasamentul pilotilor, cu doar doua puncte acumulate.