McLaren a lansat, in cursul zilei de miercuri, noul monopost pentru sezonul 2012 al Formulei 1. Evenimentul a avut loc la Woking, sediul echipei britanice. Denumit MP42-27, monopostul se vrea a fi un concurent important pentru RedBull.

McLaren "MP4-27"Foto: mclaren.com

Noul monopost prezinta unele modificari fata de MP4-26, cele mai multe dintre ele fiind impuse de schimbarile aparute in regulament.

Astfel, MP4-27 infatiseaza un sistem de evacuare schimbat (nu mai este posibila eliminarea de gaze cu ajutorul eleronului spate atunci cand pilotul nu foloseste pedala de acceleratie) si poseda o aripa spate de dimensiuni mai mari fata de masina din 2011. De asemenea, partea din spate a monopostului este vizibil mai ingusta decat la MP4-26. Parca pentru a-l asculta pe Lewis Hamilton (s-a plans anul trecut ca oglinzile sunt prea mici), noua masina a celor de la McLaren are in dotare oglinzi mai mari decat in stagiunea precedenta din Formula 1.

"Toata echipa a muncit mult pentru ca lucrurile sa fie asa cum ne dorim cu totii. Speram sa fie o masina rapida, cu care se ne batem pentru victorie in fiecare cursa" - Martin Whitmarsh, boss-ul echipei de Formula 1 McLaren.

"Nu pare nimic revolutionar in legatura cu acest monopost. Masina arata precum una de acum sase sau sapte ani, ramane de vazut ce poate face. Sistemul de evacuare este unul schimbat, seamana destul de mult cu cel folosit de RedBull anul trecut. La o prima vedere, se pare ca McLaren a oferit multa atentie aerodinamicii noului monopost" - sunt primele caracterizari facute de presa de specialitate pentru MP4-27.

In 2011, McLaren a incheiat pe locul 2 in clasamentul constructorilor (497 de puncte), dupa campioana RedBull (650 puncte). Cel mai bine clasat pilot al britanicilor a fost Jenson Button (locul 2 in clasamentul pilotilor, cu 270 de puncte acumulate).