​"Un mare campion a murit pe circuit. Marco Simoncelli si-a pierdut viata la Sepang", a titrat presa internationala despre disparitia pilotului italian. In varsta de doar 24 de ani, Simoncelli (Honda) a murit, duminica, in timpul Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP. "Era ca un frate mai mic pentru mine" - Valentino Rossi.

Marco Simoncelli a murit la SepangFoto: Reuters

"Tragedie pe pista: Simoncelli a murit" - Gazzetta dello Sport.

"Marco Simoncelli, sfarsit tragic in Marele Premiu al Malaysiei" - Corriere dello Sport.

"Un mare campion a murit pe circuit. Simoncelli si-a pierdut viata la Sepang. Lumea MotoGP este in doliu" - Marca.

"Lumea motociclismului este in stare de soc - Marco Simoncelli a murit pe circuitul de la Sepang" - AS.

"La doar o saptamana dupa moartea lui Dan Wheldon (IndyCar), Marco Simoncelli si-a pierdut viata, duminica, la Sepang, in timpul Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP" - Los Angeles Times.

"Marco Simoncelli, o tanara speranta a motociclismului, a murit dupa un accident tragic" - New York Times.

"Era ca un frate mai mic pentru mine" - Valentino Rossi.

"Am ramas fara cuvinte, Marco - odineste-te in pace!" - Jorge Lorenzo.

"Il plangem pe Marco, era unul dintre noi" - echipa Ducati.

* Un accident similar a suferit Franco Uncini, in anul 1983, la Assen, italianul fiind lovit de un alt pilot dupa ce suferise o cazatura.

Marco Simoncelli

Nascut pe 20 ianuarie 1987, Marco Simoncelli a debutat in lumea motociclismului la clasa 125cc, in anul 2002. A trecut la clasa 250cc in 2006, fiind pilotul celor de la Gilera. La doi ani distanta, italianul a cucerit titlul mondial.

In 2010, "SuperSic" a facut pasul catre MotoGP, evoluand pe o Honda pentru echipa lui Fausto Gresini. Saptamana trecuta, obtinuse cel mai bun rezultat in MotoGP: locul 2 in Australia.

In actualul sezon, Simoncelli reusise sa acumuleze 139 de puncte, performanta cu care se afla pe locul sase in clasamentul general (la egalitate cu Valentino Rossi).

Vezi aici accidentul in urma caruia Simoncelli si-a pierdut viata: