Sebastian Vettel a cucerit al doilea titlu consecutiv din Formula 1, iar o parte din presa s-a grabit sa-i asemene traseul cu cel al lui Michael Schumacher (castigator de sapte ori al titlului din Marele Circ). "Este un pilot fantastic, dar are si cea mai rapida masina. Sa-l vad cum merge intr-un monopost lent, pe care trebuie sa-l transforme intr-unul rapid", a precizat Ross Brawn, seful celor de la MercedesGP.

Sebastian Vettel - RedBull RacingFoto: Reuters

"Adevaratul test pentru Sebastian va fi doar atunci cand nu va mai detine cea mai buna masina de pe grila de start. Este un pilot fantastic in cel mai rapid monopost. Sa vedem care va fi evolutia lui Vettel in momentul in care nu va mai avea monopostul cel mai bun. Atunci, va fi nevoit sa transforme masina in cea mai rapida.

Se naste o intrebare: ce urmeaza pentru el dupa ce a cucerit doua titluri mondiale? Care va fi urmatorul pas, urmatoarea provcare? Este posibil ca o ambitie sa-l duca intr-o cu totul alta directie", a precizat Ross Brawn, seful MercedesGP, in legatura cu performantele lui Sebastian Vettel (pentru Autosport).

Vettel a devenit cel mai tanar pilot din Formula 1 care cucereste doua titluri consecutive, vechea performanta ii apartinea lui Fernando Alonso (campion in 2005 si 2006).