Comitetul International Olimpic a demarat o ancheta pentru a verifica varsta gimnastelor chineze, principala vizata fiind He Kexin. Un grup de specialisti americani au dezvaluit ca gimnasta He Kexin nu are 16 ani, asa cum se pretinde, ci doar 14. Ei au descoperit documente care atesta acest lucru, iar Comitetul International Olimpic a demarat o ancheta in acest sens.

He Kexin a castigat aurul la paralele iar China a castigat medalia de aur la gimnastica pe echipe. Un oficial al CIO a declarat ca "sa asteptam sa vedem ce dovezi sunt. Dar ceva este la mijloc daca tot se vorbeste despre acest lucru de doua saptamani. Atletele chineze, coreene si japoneze au un corp mic, fragil si se tot fac speculatii... Este destul de greu sa dovedesti, pentru ca daca au un pasaport valid, atunci nu prea ai ce sa faci. Daca va fi sa fie adevarat, as fi foarte suprins intrucat China mai e si tara organizatoare a Jocurilor Olimpice".

Varsta minima pe care trebuie sa o aiba o gimnasta pentru a participa la JO este de 16 ani sau 15 ani, daca in anul competitiei implineste 16.