La 28 de ani, Adrian Crisan, cel mai bun jucator roman de tenis de masa, se afla la cea de-a treia participare la Olimpiada, dupa cea de la Sydney, unde a ajuns in primii 32, si cea de la Atena, la care a atins optimile de finala. Odata cu trecerea anilor, ambitiile romanului au crescut, Crisan propunandu-se sa se intoarca de la Beijing cu o medalie olimpica, prima pentru tenisul de masa masculin romanesc.

“La tenis de masa este mult mai usor sa obtii o medalie la Olimpiada decat la Campionatele Mondiale. Aici sunt limitate locurile de participare, mai ales pentru jucatorii asiatici, care sunt foarte buni. Nu vor putea concura decat trei dintre acestia, astfel ca sansele mele la podium cresc”, cu aceste ganduri a plecat la Beijing Crisan. De primul “hop” a trecut, romanul avand nevoie de doar 25 de minute pentru a-l trimite acasa pe dominicanul Lin Ju.

Bistriteanul a inceput sa practice tenisul de masa la numai 6 ani. Tatal jucatorului, Eugen, observase ca fiul sau este atras de acest sport. “Tata m-a luat cu el la Campionatele Internationale de juniori ale Romaniei. Desi aveam numai 6 ani, urmaream cu maxim interes intrecerea. Asta l-a determinat pe tata sa ma ia de mana si sa ma duca la sala”, a spus Adrian. Si nu are de ce sa regrete. Talentat, dar si extrem de muncitor, Crisan si-a facut rapid loc intre cei mai buni jucatori de tenis de masa din Romania.

Pentru ca in tara nu mai putea progresa, familia l-a sprijinit pentru a face primul pas spre tenisul de masa profesionist, plecand in Germania. In 2000, el a fost legitimat la clubul TTF Liebherr Ochenhausen, pentru care joaca si astazi. In Romania, Crisan are familia, prietenii si antrenorii care l-au descoperit. La Ochsenhausen, se bucura de notorietate si de respectul tuturor. Clubul ii ofera salariu, casa si masina.

“Dupa ce ma retrag, vreau sa ma stabilesc in Germania, pentru ca ma simt foarte bine in aceasta tara. In urma cu cativa ani am primit si cetatenia”, a afirmat Crisan. La 28 de ani, romanul este numarul 21 in lume si al 7-lea jucator al Europei. Despre el, Timo Boll, vicecampion olimpic cu echipa Germaniei, spunea: “Prefer sa joc impotriva chinezilor decat sa-l am adversar pe Crisan. Este periculos. Poate sa bata pe oricine, chiar si pe asiatici”.