Cu o nota de 15.650 Sandra Izbasa a reusit sa castige aurul olimpic in proba de sol din cadrul concursului olimpic de gimnastica de la Beijing! Titlul cucerit de gimnasta romana duce la patru numarul medaliilor de aur castigate de delegatia Romaniei in Asia.

Pe pozitia secunda s-a clasat americanca Shawn Johnson, cu o nota de 15.500, in timp ce medalia de bronz a revenit campioanei olimpice absolute, Nastia Liukin, cu o nota de 15.425.

Inainte de ultima diagonala, Nadia Comaneci s-a ridicat in picioare si a ridicat mainile in semn de victorie. "A avut cel mai bun concurs la sol, a stat la toate aterizarile, a fost atenta sa nu iasa din covor. O gimnasta frumoasa a castigat medalia de aur. A avut nota de plecare mare si executii bune. Solul este un aparat care ne place mult de tot noua romancelor. A avut o presiune suplimentara concurand ultima", a declarat Nadia Comaneci la TVR 1.

Sandra devine a sasea gimnasta din Romania medaliata cu aurul olimpic la sol, prima fiind multipla campioana Nadia Comaneci.