Echipa de canotaj a Romaniei a obtinut astazi aurul olimpic la proba de 2 rame fara carmaci, cu un timp de 7 minute, 20 secunde si 60 sutimi. Romania a devenit astfel pentru a treia oara consecutiv campioana olimpica la aceasta proba. Echipajul roman, format din Viorica Susanu si Georgeta Damian-Andrunache, a concurat impotriva echipajelor Chinei (locul 2), Belarusului (locul 3), Marii Britanii, Noii Zeelande si Germaniei.

„A fost o cursa echilibrata, iar echipele Belarusului si Chinei au fost intr-adevar puternice. Am fost cu ochii pe ele toata cursa. Ne asteptam ca Belarus sa fie principalul nostru competitor insa China chiar ne-a surprins pe toti. Psihologic, este o victorie foarte buna pentru canotajul romanesc acum, cu o zi inainte de finala de 8+1”, a spus Ioan Dospinescu, Presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

Georgeta Andrunache a avut mari probleme la mana dreapta, ea purtand chiar o atela inainte de concurs. Ca sa evolueze in finala, si-a facut infiltratii si acelasi lucru se va intampla probabil si maine.

„Mi-a fost putin teama de aceasta finala, tinand cont ca am avut probleme la mana dreapta inainte de a ajunge la Beijing, dar dupa primii 500 de metri am stiut ca este cursa noastra. Am avut un start foarte bun si ne asteptam sa se termine asa. Personal, credeam ca Germania o sa evolueze mai bine. Speram ca maine sa luam al doilea aur la canotaj pentru Romania.”, a declarat Georgeta Andrunache, deja detinatoare a 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice.

„Tot ce pot sa va spun este ca la ceremonia de premiere a fost superb, ca intotdeauna. Am avut o cursa grea, dar cand primesti medalia de aur, uiti de toate eforturile fizice si de toate sacrificiile. Am incredere ca si maine vom fi victorioase la proba de 8+1 pentru ca am muncit tot anul pentru asta.”, a spus Viorica Susanu, detinatoare a 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice.