Steliana Nistor a plecat la Beijing cu un scop precis: “aurul” olimpic. Deocamdata a trebuit sa se multumeasca doar cu un “bronz” pe echipe si un loc 5 la individual compus. Sperante insa mai exista, gimnasta din Sibiu urmand sa concureze, luni, in finala de la paralele. “De astazi (n.r. vineri) intr-o luna este ziua ei, implineste 19 ani si mi-as fi dorit o medalie pentru ea. Din nefericire, nu a avut nici o sansa intrucat exercitiile prezentate de noi sunt mult mai slabe ca ale adversarelor. Oricum, sunt multumita de rezultatul Stelei, mai ales ca s-a chinuit mult in ultimele luni. A fost nevoita sa faca infiltratii pentru a putea concura la Beijing. Poate luni va avea mai mult noroc si isi va vedea visul cu ochii, va deveni campioana olimpica”, a spus mama gimnastei, Steliana Dovlecel.

Stela Nistor a inceput gimnastica la 4 ani si jumatate, la Sibiu. “Era foarte mobila, facea tumbe prin casa. Eu, care eram o mare admiratoare a Nadiei Comaneci, m-am gandit ca ar fi bine sa o duc la gimnastica. Am luat-o de mana si am dus-o la sala, la doamna Raluca Bugner. Initial, mergea de trei ori pe saptamana. Dupa trei luni, antrenoarea mi-a zis ca fata a progresat si ca ar fi bine sa o duc zilnic”, povesteste mama Stelianei Nistor. La numai 13 ani, sibianca a fost cooptata in lotul national de junioare de la Onesti, pentru ca, in 2004, sa cucereasca Europa, devenind campioana continentala absoluta si medaliata cu aur la sol in intrecerile de juniori de la Amsterdam.

Lidera a actualului lot olimpic de gimnastica a Romaniei, Steliana Nistor a muncit din greu pentru a ajunge aici. Nu a avut de infruntat doar adversarele din concurs, ci si numeroasele accidentari. Avea doar 16 ani cand o accidentare la coloana vertebrala era sa o coste cariera. Dupa aproape 12 luni petrecute pe tusa, Stela a strans din dinti si a continuat sa-si urmeze visul. A urmat o operatie la genunchiul stang, care a tinut-o la randul ei departe de sala de gimnastica alte opt luni.

Nici de aceasta data nu a abandonat. Nascuta intr-o familie saraca- parintii au divortat, iar mama care a ramas sa ingrijeasca cei trei copii era somera-, Stela a luptat pentru a schimba destinul mamei si fratilor ei. Iar norocul a inceput sa-i surada. Medaliile au aparut una dupa alta si odata cu ele si recompensele financiare. “Inainte de a pleca la Beijing, Stela a fost anuntata ca va primi din partea primariei Sibiu un apartament in centrul orasului. Inca nu a semnat actele, dar sper ca oficialitatile nu vor da inapoi. Pana la urma a muncit din greu pentru aceasta casa si o merita”, a spus mama gimnastei. Olimpiada de la Beijing va fi ultima competitie majora din cariera Stelei, aceasta hotarand sa se retraga.