Inotatorul american Michael Phelps, marea senzatie de la Olimpiada de la Beijing, are ca principal secret o dieta care sa contina cel putin 4.000 de calorii la fiecare masa, aceasta semanand mai degraba cu a unei persoane care sufera de obezitate decat cu cea a unui multipul campion olimpic si mondial, informeaza New York Times.

"Mananc, dorm si inot. Asta e tot ce fac in fiecare zi. Dupa inot introduc niste calorii in organism si apoi incerc prin somn sa ma recuperez cat mai bine pentru ziua urmatoare", a precizat Phelps pentru jurnalistii de la NBC.

Campionul american mananca, printre altele, la micul dejun oua prajite cu cascaval, ceapa prajita si maioneza. Nu lipsesc nici cafeaua, castronul cu cereale, clatitele sau ciocolata.

Pentru pranz, Phelps are pregatite 500 de grame de paste presarate cu cascaval si maioneza, la care se adauga bauturi energizante care contin in total 1.000 de calorii.

La cina Michael mai consuma aproximativ 500 de grame de paste plus o pizza intreaga.

La toate acestea se mai adauga inca 1.000 de calorii provenite din sucuri energizante.

De mentionat faptul ca sportivul de peste ocean consuma zilnic aproximativ 12.000 de calorii.

Phelps a castigat sase titluri olimpice la Atena si alte cinci la Beijing, acolo unde mai are de participat in trei probe. In cazul in care va obtine opt medalii de aur, Michael il va depasi pe Mark Spitz, cel care la Olimpiada de la Munchen, din anul 1972, a reusit sa castige in sapte probe.