Culorile tricolorului romanesc vor "imbraca" marti, 12 august, partea de est a turnului celebrei cladiri Empire State din New York, informeaza Ambasada Romaniei la Washington. In onoarea tarilor participante la Jocurile Olimpice de la Beijing, administratia ESB a decis iluminarea turnului cladirii in culorile steagurilor tarilor participante, in fiecare dintre cele 17 seri, pe intreaga durata a desfasurarii Jocurilor Olimpice de vara.

Alaturi de culorile steagului Romaniei, Emipre State Building va fi iluminata in culorile steagurilor Olandei (partea de nord a cladirii), Noii Zeelande (partea de vest a cladirii) si Brazilei (partea de sud a cladirii).

Este pentru prima data in istoria cladirii situata pe Fifth Avenue cand oficialii americani au decis sa lumineze imobilul in culorile primelor 66 de tari, in ordinea numarului sportivilor participanti la Jocurile Olimpice.

Traditia "imbracarii" turnului in culori simbolice, pentru marcarea unor evenimente, momente cu semnificatie din istoria lumii sau pentru sustinerea simbolica a unor cauze de interes pentru locuitorii orasului, este o traditie promovata de Empire State Building. Primul eveniment de acest fel a avut loc in 1976, cu ocazia sarbatoririi Bicentenarului SUA, cand Emipre State Building a fost iluminata in rosu, alb si albastru, culorile steagului american.