80 de secunde i-au luat Alinei Dumitru ca sa cucereasca medalia de aur olimpica la judo! Alina a invins-o in finala pe cubaneza Yanet Bermoy, cea care a invins-o pe in 2005 pe Alina la Campionatul Mondial. Judokana noastra a invins-o prin ippon pe cubaneza, dupa ce inainte cu cateva secunde o mai pusese o data la pamant. Alina castiga in acest fel prima medalie pentru Romania la Olimpiada de la Beijing!

Alina Dumitru a invins-o pe Ryoko Tani pentru prima oara in cariera si s-a calificat in finala!

Au fost cele mai lungi 4 minute si jumatate! Ambele combatante au inceput precaut partida. Dupa 2 minute, au fost penalizate pentru stilul defensiv pe care il practicau. Dupa inca un minut, a fost penalizata doar Alina, insa arbitrii asistenti au fost vigilenti si au penalizat-o si pe Tani! A venit finalul cand Ryoko a fost penalizata de arbitri iar Alina a rezistat eroic in fata japonezei, care a castigat ultimele doua medalii de aur la Olimipada de la Atena si de la Sidney.

Alina Dumitru a invins-o in turul doi de calificare pe Eva Csernoviczki si s-a calificat in sferturi! Ea o va intalni pe coreeanca Kim Yung Ran.

Aina Dumitru nu a evoluat in primul tur, intrand in concurs abia in a doua mansa.

Ea a intalnit-o in turul doi de calificare pe Eva Csernoviczk pe care a invins-o lejer Palmaresul intalnirilor dintre cele doua inainte de aceasta intalnire era de 5-0 pentru romanca.