Atletele Elena Antoci si Cristina Vasiloiu, componente ale lotului olimpic de atletism al Romaniei pentru Beijing, sunt suspecte de dopaj cu EPO, conform testului A antidoping efectuat in laboratorul din Lausaunne la cerinta Comitetului Olimpic Roman.

"Rezultatele sunt indolelnice, iar in acest sens am dori sa repetam analizele. Vreau ca toti sportivii nostri care merg la Beijing sa fie curati. Nu stiu cat de mult vom pierde daca cele doua nu vor participa, dar important este ca nu vreau sportivi dopati", a precizat la Realitatea TV Octavian Morariu, presedintele COSR.

"La federatie nu am primit inca rezultatele testelor antidoping in cazul celor doua atlete. Daca, Doamne fereste, ar fi adevarat, cred ca trebuie sa fii nebun sa trimiti la Olimpiada sportivi asupra carora planeaza suspiciuni de dopaj. Daca testul antidoping ridica suspiciuni de dopaj, sportivele nu vor pleca la Beijing pana la lamurirea situatiei", a spus Sorin Matei, presedintele Federatiei Romane de Atletism, citat de Mediafax.

Conform primelor analize facute la Lausanne, rezultatele prelevate de la cele doua sportive arata consumul de EPO - eritropoietina ( este o substanta care creste procentajul de globule rosii din sange si care permite plamanilor sa arda mai mult oxigen), fiind insa recomandata efectuarea unui nou control care sa limpezeasca situatia.

"Este o mare inconstienta din partea lor daca au facut asa ceva si s-au dopat. Nu poti sa te duci la Olimpiada cu imaginea patata. Sunt multe controale la Beijing si daca a iesit pozitiv testul A va iesi cu siguranta si B-ul. La Sydney, a doua zi cum am ajuns ne-au luat la controlul antidoping, nu poti sa te joci cu asa ceva", a precizat Elisabeta Lipa, multipla campioana olimpica, in legatura cu situatia celor doua atlete romane.