Delegatia Romaniei va pleca duminica seara la Beijing, dupa ce sportivii care participa la Olimpiada au depus astazi juramantul, la Izvorani. Presedintele Traian Basescu a inmanat drapelul delegatiei Romaniei pentru Jocurile Olimpice, care va fi purtat, la ceremonia de deschidere, de handbalista Valeria Bese.

"Va doresc la toti mult succes, va asigur de toata sustinerea mea, va transmit mesajul de dragoste si respect din partea celor 22 de milioane de romani", le-a spus sportivilor seful statului, de la care a primit cadou tricoul delegatiei romane pentru JO de la Beijing.

Acesta nu a fost insa singurul cadou primit de presedinte. Traian Basescu a primit un cadou si de la Ivan Patzaichin, ceea ce l-a facut sa comenteze: "Pana acum, primeam vapoare, corabii cu panze, acum am primit o canoe".

Cand a ajuns la lotul de alergatori de fond, presedintele a aflat ca una dintre sportive participa la cursa de 20 de kilometri. "20 km eu nu pot sa-i merg, tu ii alergi", a spus, razand, Traian Basescu.

"Sa ne purtati succes", i-a spus o sportiva. "Va port doamna, eu imi port noroc si mie", a fost replica sefului statului.

Fostul mare handbalist Cristian Gatu i-a promis presedintelui Basescu ca ii va aduce mingea finalei feminine de la Beijing. "Chiar daca o fur, si tot v-o aduc", a spus Gatu.

Basescu: Va veti intoarce in tara acoperiti de respect si de glorie

Traian Basescu, care va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, i-a invitat pe sportivi la Cotroceni, dupa ce revin in tara: "Va veti intoarce in tara acoperiti de respect si de glorie, pentru ca nivelul la care a trebuit sa ajungeti, din punct de vedere al performantei sportive, pentru a va califica la JO reprezinta un lucru pe care oamenii si sportivii obisnuiti nu le pot face".

Seful statului este optimist in privinta rezultatelor pe care le va obtine Romania la Beijing. "Aveti in spate o istorie scrisa cu mult aur, argint si bronz - 82 de medalii de aur, 88 de medalii de argint si 114 medalii de bronz reprezinta zestrea de performanta si istorie a olimpismului romanesc din 1952. Am convingerea ca, dupa aceasta olimpiada, zestrea se va imbogati prin eforturile si daruirea dumneavoastra".

Bratari impletite pentru noroc, de la Bogdan Olteanu

La ceremonie a participat si presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care le-a promis sportivilor ca le va face cadou cate o bratara tricolora, impletita de copii din Bucuresti, pentru a le purta noroc.

"Echipa olimpica a Romaniei este unul dintre motivele pentru care ne mandrim ca suntem romani. Sportivii vor arata la Beijing ce inseamna sa fii un bun roman", a spus Olteanu.