Campioana olimpica de la Beijing, Alina Dumitru (judo), a acordat, joi, un interviu agentiei MEDIAFAX, in care spune ca spera sa repete performanta de acum patru ani, mai ales ca traseul spre finala este asemanator, iar in semifinale ar putea intalni tot o sportiva din Japonia.

Alina Dumitru a acordat agentiei Mediafax un interviu la intrarea in satul olimpic, iesind cateva minute pentru a se intalni cu parintii ei adusi la Londra de compania Procter&Gamble, in cadrul campaniei "Multumesc, mama!".

Redam integral interviul acordat de Alina Dumitru agentiei Mediafax:

Reporter: Cum e Satul Olimpic?

Alina Dumitru: E foarte frumos, chiar am ramas impresionata de ceea ce au facut.

R.: E mai frumos decat la Beijing?

A.D.: Nu pot sa zic ca e mai frumos ca la Beijing ca si acolo a fost frumos, dar e diferit de Beijing, insa e la fel de frumos.

R.: Conditiile in Satul Olimpic cum sunt?

A.D.: Foarte bune si mancarea este ok, conditiile sunt extraordinare.

R.: Cum au fost antrenamentele aici, la Londra?

A.D.: Nu am apucat sa fac prea multe. Am ajuns aseara tarziu si a picat antrenamentul care era programat. Azi de dimineata am inceput cu un antrenament de forta, de alergare si antrenament, de kimono.Mai am un singur antrenament am mai facut inainte de concurs si atat. Eu sper sa decurga totul bine.

R.: Cum ti se pare tragerea grupelor?

A.D.: M-am asteptat sa pic cu japoneza pe serie, adica sa vin cu ea in semifinale. E o tragere normala pentru ca la Jocurile Olimpice nu aveam cum sa pic altfel, toate sunt valoroase, pentru ca se califica cele mai bune.

R.: Tot o japoneza a fost si in semifinala de la Beijing...

A.D.: Da, intr-adevar. Eu sper sa ajung din nou cu ea, deoarece pana acolo mai am doua meciuri destul de tari si sper sa fie ca la Beijing si sa iau medalie.

R.: Ai emotii?

A.D.: Am un pic de emotii, e normal, dar sper sa fie constructive.

R.: Va fi mai greu cu parintii in tribune?

A.D.: Eu sper sa nu fie mai greu, din contra sper sa ma ajute si sa-mi dea puterea necesara pentru a reusi.

R.: Cu cucuiul cum e?

A.D.: In camera, cand am ajuns aseara am vrut sa arunc ceva la gunoi si era un dulap mai mare si cand m-am intors am dat exact in coltul de la el si mi-am spart un pic capul. Am inceput bine prima zi... dar e bine.

R.: Cu categoria cum stai?

A.D.: Foarte bine, 48 de kilograme, 48 si jumatate.

Alina Dumitru (judo), Ana Maria Branza (scrima), Cristina Bujin (atletism) si Horia Tecau (tenis) vor fi sustinuti in tribune la Jocurile Olimpice de la Londra de catre mamele lor, incluse in programul "Multumesc, mama!" al companiei Procter&Gamble.