Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, halterofilul Razvan Martin se arata ingrijorat de viitoarele perfomante olimpice ale Romaniei si spune ca in astfel de competitii ar trebui sa mearga "numai cine merita", transmite Agerpres.

Razvan Constantin Martin in timpul concursului de haltere categoria de 69 kg- reutersFoto: Reuters

Razvan Martin a fost intrebat joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul CSM Bistrita, unde este legitimat, despre sperantele romanesti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 si a raspuns ca, din pacate, nu are cine sa vina "din spate".

"Nu cred ca o sa fie mai bine. Cred ca o sa fie mai putini sportivi si mai putine medalii, pentru ca nu vine nimic din spate - la sportivi ma refer. In trecut nu este nimic, se retrag patru, ramanem cu nimic. O medalie? Merg o suta de sportivi - cum vi se pare? Normal? La olimpiada ar trebui sa mearga numai cine merita, cine poate", a spus medaliatul olimpic.

Razvan Martin a marturisit ca abia dupa ce a luat medalia de bronz la Londra si-a dat seama de performanta pe care a realizat-o.

"Inseamna foarte mult (medalia - n.r.), mi-am dorit-o dintotdeauna. De aceea am fost si la Beijing in 2008, prima data, sa vad, sa stiu ce ma asteapta la Londra in 2012. Acum, ca am luat-o, cred ca am realizat si eu ce performanta mare am facut. Sper ca in continuare sa fie si mai mare", a mai spus Martin.

Intrebat daca va accepta eventuale oferte de la cluburi mai importante din tara, de a se muta in Capitala, Razvan Martin a raspuns ca nu va pleca de la Bistrita.

Razvan Martin a primit joi "Trofeul de excelenta", alaturi de antrenorul sau Mugur Saranciuc, din partea Directiei Judetene de Sport si Tineret Bistrita-Nasaud. De asemenea, primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, a anuntat intentia institutiei pe care o conduce de a-i oferi lui Razvan un apartament, iar Consiliul Judetean ii va inmana de asemenea un premiu in valoare de 5.000 de euro.

La conferinta de presa de joi au participat si ceilalti sportivi legitimati la CSM Bistrita care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra - Adrian Crisan, locul 5 la tenis de masa, si gimnastii Marius Berbecar si Cristian Bataga, care au obtinut locul 10 cu echipa.