Cuantumul premiilor acordate pentru medaliile castigate la ultima editie a Jocurilor Olimpice va fi dublat de Guvern, medaliile obtinute reusind sa acopere calomniile si injuraturile din tara, a declarat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de marti a Guvernului, potrivit Mediafax.

"Medaliile pe care ei le obtin intotodeauna reusesc sa acopere calomniile si injuraturile din tara, cum reusim noi sa ne facem de ras in exterior. Noroc ca exista sportivi si oameni de stiinta care ne indreapta acest mod masochist de a ne prezenta in exterior", a spus Ponta.

El a precizat ca premiul pentru medalia de aur se va ridica la 70.000 euro, cel pentru medalia de argint va fi de 56.000 euro, iar cel pentru medalia de bronz va reprezenta 42.000 euro.

Luni seara, premierul a anuntat ca Guvernul va acorda premii totale in valoare de 5 milioane de euro in urma rezultatelor inregistrate de delegatia Romaniei la JO.

Potrivit legislatiei in vigoare, un titlu olimpic este rasplatit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro. Tot in lege se mentioneaza ca aceste sume pot fi dublate, la propunerea presedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, lucru care s-a intamplat de fiecare data.

Pe langa medaliati, legea prevede sa fie premiati si ocupantii locurilor 4-6, dupa cum urmeaza: locul 4 - 14.000 euro, locul 5 - 10.500 euro, locul 6 - 7.000 euro. Dupa JO de la Beijing, Guvernul a dublat si premiile pentru locurile 4-6